Poceni črnila in kartuše

crnila

Se tudi vam zdi, da so tonerji in kartuše izjemno dragi, zaradi česar se takrat, ko je potrebno natisniti večje število strani, vedno vprašate, ali je to res nujno? Vsekakor je prav, da tiskate zgolj takrat, ko je to potrebno, vendar pa cena tonerjev in kartuš ne bi smela vplivati nato, da se tiska izogibate tudi takrat, ko bi bilo dokumente bolje natisniti, kot posredovati v elektronski obliki. Veliko bolje je, da razmislite o tem, kako lahko pri nakupu tonerjev in kartuš prihranite oziroma zanje plačate čim manj.


Nasveti, s katerimi bodo tonerji in kartuše cenejši

  1. Kartuše v spletnih prodajalnah Birostore.com so običajno cenejša kot v fizičnih. Naročajte jih torej preko spleta, ne pozabite pa preveriti, koliko vas bo stala še poštnina oziroma dostava.
  2. Kupujte večje količine. Če kupite pakete, v katerih so dva ali trije kompleti kartuš ali tonerjev, boste običajno prihranili.
  3. Vezava je lahko prednost ali slabost. Če vedno naročate pri enem ponudniku, pri katerem kupujete tudi drug pisarniški material, vam to lahko prinese popust za količinski nakup ali popust za redne stranke. Kadar ponudnik tega ne nudi, pa se razglejte nekoliko širše – v tem tednu ima akcijo en prodajalec, naslednji teden vam odlično ceno nudi drugi … Naj vam ne bo nerodno rednemu dobavitelju povedati, da boste zaradi boljše cene kupili drugje, in to tudi res naredite, če vam ne ponudi istih pogojev.
  4. Naročite se na elektronske novičke. Spletne prodajalne s tonerji in kartušami vam bodo tako pošiljale obvestila, v katerih vas bodo opozarjale na posamezne posebne ponudbe. Tonerji in kartuše vam bodo tako na voljo po ceni, ki je rezervirana zgolj za prejemnike novičk, vsake toliko boste prejeli kak kupon s popustom, brezplačno dostavo in podobno.
  5. Kupujte takrat, ko je cena ugodna. Tonerji in kartuše se lahko kupijo tudi na zalogo, le primerno jih morate shraniti. Najdražje boste namreč plačali takrat, ko so novi tonerji ali kartuše nujno potrebni, pa ni nikjer nobene akcije, ali pa jih vaš spletni ponudnik niti nima na zalogi ali vam jih ne more dostaviti še isti dan, zato morate po nakupih v fizično trgovino.
  6. Kupujte pravočasno, a ne takoj. Ste že kdaj hoteli preko spleta naročiti kak izdelek, pa ste si med vnašanjem podatkov premislili? Morda zato, ker se vam trenutno ni ljubilo tipkati, ali pa tudi načrtno. Zakaj? Če izdelki ostanejo v košarici in se nakup ne zaključi, vas bodo iz spletne trgovine običajno opozorili, da nakup ni končan. In če počakate še malo, vam bodo morda poslali ponudbo z dodatnim popustom – da bi le zaključili nakup. Tako vam bodo tudi tonerji in kartuše, za katere običajno ni popusta, morda vendarle na voljo nekoliko ceneje.